Over MetaQuest

De website MetaQuest.nl is een proces in wording. Het MetaQuest-framewerk biedt context en duiding. MetaQuest.NL is een initiatief van Toine Fennis (Savitar MetaGroep).

Het proces van intrinsiek gemotiveerde autodidactische studie, literatuuronderzoek en schrijven is een voorbeeld van een (in dit geval mijn) individuele MetaQuest. Andere MetaQuest domeinen zijn o.a.
– de Spirituele Quest: op zoek naar ervaringen van hoger bewustzijn, verlichting en zelfverwerkelijking (vaak gekoppeld aan guru’s, systemen en methoden),
– de Academische Quest (nadruk op onderzoek en wetenschap),
– de Business Quest (nadruk op ondernemerschap, business modellen en economische systemen),
– de groepsQuest (gericht op samen bereiken van doelen of groepscohesie als primair doel: (communicatie-) structuren, rolverdeling & teambuilding,
– een duo-Quest (zelfde als groepsquest maar dan met 2),
– een micro-Quest (mini of micro-onderzoek met oplossing en inzichten ver voorbij de oorspronkelijke scope),
– in role-playing (RPG-games) en de Quests in spelwereld-games (al is dat soms slechts een bepaalde missie of opdracht).

Een MetaQuest bevat in mijn definitie meerdere beproevingen, opdrachten of ervaringen en daarmee ook meerdere inzichten en reflecties op het eigen functioneren in bepaalde rollen, uitoefening en toepassing van vaardigheden, en indien van toepassing vormen van feedback (leren, bewustwording, communicatie, gedrag, oorzaak-gevolg etc.)

Het beschrijven en (her)beleven van een Quest of levensreis kan een heilzame werking hebben op de betrokken personen omdat er naast waarneming, verwerking, strategie en planning ook vaak sprake is van (zelf)-reflectie. Getoonde en benodigde eigenschappen kunnen na een specifieke uitdaging vaak beter worden benoemd.

MetaQuest.NL helpt je met het navigeren, structureren en delen van kennis, ervaringen en informatie door generieke en specifieke vragen die waardevolle, nuttige, bruikbare of gewoon interessante verhalen opleveren.

Toine.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

captcha